Skip to main content

Over ons

Ons Nederlands erfgoed behoort ten alle tijden zichtbaar en toegankelijk te zijn voor iedereen. Echter door de uitbraak van het Coronavirus houden ook de musea noodgedwongen hun deuren gesloten, wat het voor vele van hen moeilijk maakt om dit te bewerkstelligen. Museum Escape Online wil er daarom voor zorgen dat musea toegankelijk blijven. Dit doen wij door unieke online ervaringen aan te bieden, in samenwerking met meerdere musea en escape roomondernemers, om ook in deze tijden van crisis mens en verleden te blijven verbinden.

Wie zijn wij?

Novitas Heritage zet zich in om erfgoed tot leven te wekken op een innovatieve wijze. Aan de hand van gamification en story-telling creëren zij unieke ervaringen waardoor het verleden dicherbij dan ooit komt.

Interweave Communication richt zich op webdesign met oog op grafische vormgeving en marketing-communicatie, zodat iedere website uniek is en perfect aansluit op jouw wensen.

Turf Aalsmeer specialiseert zich op het gebied van real life gaming. Met hun "Gold Creek" ervaring nemen zij je mee naar het oude Wilde Weste waar jij de hoofdrol in speelt.

Emmelocked is gevestigd in Emmeloord en biedt een escape room die je meeneemt naar de magische wereld van Emlia, waarbij het lot van de wereld op het spel staat.

Dankzij dit familiebedrijf van vader en dochter is de escape room ook naar Assen gesleept. Samen hebben zij al meerdere, originele escapes gemaakt, waaronder "Bartje bid nie veur brune bonen."
Escape Room Uden heeft een groot arsenaal aan escape rooms for hen zelf opgebouwd met diverse thema's. Zo kun je onder andere het leven op "The Farm" ervaren of zelfs een reis make om "The World."

Delft Escape bestaat uit een uitermate gepassioneerd drietal aan escape roomondernemers die al meerdere kamers op hun namen hebben staan, waaronder "red het koninkrijk" en "de Bagijnetoren."

Deze escape room gelegen in Leiden biedt zowel binnen- als buitenervaringen aan en neemt je mee in het brein van Einstein of de buruchte Goeie Mie.

Deelnemende musea

Het Rijksmuseum van Oudheden beheert, presenteert en onderzoekt het verleden aan de hand van een ruime collectie archeologische objecten; van Egypte, naar de Grieken en Romeinen tot aan de Nederlandse prehistorie. Je vindt het allemaal in Leiden.

Het Archeologisch Museum in Haarlem legt de bodem van de stad bloot en toont een uniek, lokaal verleden dankzij de archeologische vondsten die zij presenteren.

Het Pakhuis Ermelo toont het erfgoed van Ermelo en omstreken om zo de lokale verhalen van het verleden tot leven te brengen aan de hand van archeologische vondsten uit de Veluwe.

In het Frans Hals Museum te Haarlem komen heden en verleden samen. Hier ontmoeten Hollandse meesters uit de 17de eeuw, met Frans Hals als koploper, de kunstenaars van de 20e-21e eeuw.

Het Noord-Hollands Archief is hét geheugen van de provincie. Met een rijke collectie aan data wordt het voor iedereen mogelijk om het verleden te verkennen.

Het Markiezenhof richt zich op de kunst en cultuur van Bergen op Zoom. In dit monumentale stadspaleis zijn vele verhalen te ontdekken die de stad rijk is, waarbij je wordt meegenomen door de transformaties die de stad heeft doorgemaakt.

Museum Escape
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
T: +31 (0)6 39764354
Exploitatie door Novitas Heritage
KVK: 65527801 • BTW: NL856148362B01

escape, escape room, escape game, escape games, online escape, online escape room, online escape room gezin, online escape room kind, online escape room kinderen, online escape room spelen, online escape game, online escape games, online uitje, online teambuilding, online bedrijfsuitje, bedrijfsuitje escape, bedrijfsuitje escape room, bedrijfsuitje escape game, bedrijfsuitje escape games, online bedrijfsfeest, online spel, escape thuis, escape room thuis, escape game thuis , escape games thuis, museum escape, museum escape room, museum escape game, online museum, online museum uitje, online museum bezoek, virtual escape room, virtuele escape room